Ontdek de mooiste plekken op Curaçao

Curaçao is al jarenlang één van de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders, en terecht! Het eiland heeft voor iedereen wel iets te bieden. Je vindt er prachtige stranden, kleurrijke huizen in Willemstad, mooie uitgestrekte Nationale Parken, luxe resorts en restaurants met geweldige lokale gerechten. Voor de dagen dat je het strand wilt afwisselen met bezienswaardigheden is het hebben van een eigen huurauto een must. Zo heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen

  1. Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en het beeld dat vaak gebruikt wordt voor het aanbieden van reizen naar Curaçao. Stap in je huurauto en geniet van de prachtige omgeving richting de stad. Van welke kant je de stad ook benaderd, het uitzicht is prachtig. De stad biedt vele winkels en restaurants. Een foto waardige plek is de Handelskade in de wijk Punda. Hier vind je de felgekleurde huizen en het Penhagebouw. Dit gebouw staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus zeker een bezoek waard!

  1. Plantagehuizen

Wie van een stukje geschiedenis houdt, doet er goed aan om een bezoek te brengen aan een plantagehuis. Deze huizen vind je vaak op een heuvel en ze deden dienst als woonhuis van voormalige, vaak Nederlandse, plantage-eigenaren. Bekende plantagehuizen zijn: Brievengat, Landhuis Doktertuin en Landhuis Jan Kok.

  1. Duiken

Curaçao heeft geweldige duiklocaties. Voor wanneer je nog niet zo beoefend bent, kun je eerst lessen nemen bij één van de vele verschillende duikscholen. Vervolgens kun je je onderdompelen in een adembenemende onderwaterwereld. Ondanks dat je overal kunt duiken, zijn er een paar plaatsen die er bovenuit springen. Zo kun je duiken bij het gezonken schip Superior Producer bij Double Reef of bij Porto Marie waar je tussen de verpleegsterhaaien kunt zwemmen.