Corona tijd, wat doet dat met Curacao?

Het is geen nieuws dat Corona nagenoeg heel Curacao heeft plat gelegd. Maar hoe ziet dat er dan in werkelijkheid uit? Wat doet het met de mensen? Wat doet dit met het toerisme? Wat doet dit met het toekomstbeeld van Curacao? Wij vertellen onze ervaringen en houden je op de hoogte van feiten en gebeurtenissen op deze mooie rots, Curacao.

Na een volledige lock down en het twee keer per week van huis mogen voor boodschappen en een bezoek aan de apotheek, is Curacao intern weer open! Althans, nagenoeg dan. Horeca opent de deuren voor take out en mag daarnaast vijfentwintig mensen per keer ontvangen. Social distance van 2 meter voor mensen van 13 jaar en ouder is een verplichting. Scholen openen langzaam aan hun deuren weer en hebben een aangepaste manier van werken en omgang met de kinderen. Op de weg is het weer druk. De file op de Caracasbaaiweg in de ochtendspits is weer een feit.

De supermarkten zijn al die tijd uiteraard open gebleven (op de auto vrije zondagen na). Bij de bevolking is een lichtpuntje te zien. Een verandering in omgang met elkaar. Tijdens de lockdown werd weinig met elkaar gesproken, men deed de boodschappen en ging gauw weer naar huis. Nu we vrij op straat mogen zijn van 6uur ’s morgens tot 9uur ’s avonds is men al veel vrijer, vrolijker en spraakzamer. De bevolking lijkt weer te kunnen adem halen. De grootste angst is voorbij. Met 16 bevestigde besmettingen van corona, waarvan 1 persoon overleden en 14 personen hersteld, is de druk van angst niet weg maar wel vervaagd.

We kijken uit naar het feit dat over een kleine twee weken mensen ook hun geliefden weer kunnen zien welke na veel te lange tijd in Nederland te hebben verbleven, nu terug gevlogen zijn naar Curacao. Na een quarantaine van twee weken in een hotel, mogen deze mensen weer terug naar huis. Wat is het ze gegund!